Mifano verliest terecht met 2-0 van HVV Helmond.

De eerste 15 minuten ging het spel gelijk op, maar was het HVV die de kansen creëerde. Toch was het Mifano dat dacht na 18 minuten op 0-1 te komen, maar de goal van Bas van Sinten werd afgekeurd wegens buitenspel. 2 minuten later was er ook een kans voor Rowan Verberne maar zijn schot werd gekeerd door de keeper, Thomas Arts wist aan de rebound niet voldoende richting mee te geven.

 

Na 26 minuten kwam HVV op voorsprong. Een goal die niet nodig was en viel na een hoop gerommel voor het doel. Het was Omar Duiker die het laatste zetje gaf en zo de 1-0 op het scorebord zette. Mifano creëerde wel wat kansen, maar was vaak niet scherp genoeg in de afronding. Na 36 minuten was er een goede redding van Mifano keeper Martijn Kosman die Mifano behoede voor nog een tegendoelpunt. Even later was het toch raak voor HVV. Een goed genomen vrije trap van Said Azerfane betekende de 2-0 voor HVV. Mifano kon voor rust nog iets terug doen maar de goede voorzet van Rowan Verberne was net iets te scherp voor Maurice van Hoof.

Na rust bleef HVV de bovenliggende ploeg en was het vooral tegenhouden voor Mifano. Er werden niet hele grote kansen gecreëerd, maar voetballend was HVV vandaag de betere ploeg.  20 minuten voor tijd was er nog een kans voor HVV speler Toon van Lierop om de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn schot ging er niet in. In de 81e minuut mocht Jorg Leenen nog een vrije trap nemen, maar deze werd gered door de keeper van HVV. De laatste minuten was het aan keeper Martijn Kosman te danken dat het vandaag bij 2-0 bleef.

Een terechte nederlaag vandaag voor Mifano, HVV was vandaag beter. Volgende week de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Stiphout Vooruit. Aan Mifano om hier de draad weer op te pakken en te laten zien dat er meer in zit dan dat er vandaag uit kwam.