MIFANO JO10-1

Kader
Mark Houtsma leider/trainer
Joris Neele leider/trainer
Daan Smulders trainer
Toon van de Waterbeemd spelbegeleider

21-10-2019: Trots op onze toppers!

JO10-1 is het seizoen erg goed begonnen. Hoewel er voor de beker nog wel werd verloren van Mierlo-Hout, gingen we daarna als een speer. Doordat de drie daaropvolgende wedstrijden met ruime cijfers werden gewonnen, hebben onze mannen overplaatsing naar de hoofdklasse afgedwongen. En deze nieuwe uitdaging wilden ze maar al te graag aangaan.

Inmiddels hebben we twee wedstrijden in de nieuwe poule gespeeld. Op zaterdag 5 oktober speelden we in alle vroegte tegen Gemert JO10-1. Het werd een hele spannende wedstrijd met kansen over en weer. Door keihard te werken en vooral als team te voetballen werd een 0-1 achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Gemert wist nog wel de gelijkmaker binnen te tikken, maar het team toonde veerkracht en ging nog harder werken. Deze werklust werd beloond met 3 doelpunten, waardoor de eerste winstpartij binnen werd gesleept.

Op zaterdag 12 oktober speelden we een thuiswedstrijd tegen NWC en wilden we ook in Mierlo laten zien dat we in deze nieuwe klasse thuis horen. De peptalk tijdens de voorbespreking had het gewenste effect, want we vlogen uit de startblokken. Duels werden fel aangegaan en iedereen was bereid om een stapje extra te zetten. NWC wist twee keer de stand gelijk te trekken, maar uiteindelijk liepen we uit naar 5-2. In het spannende laatste kwart kregen we nog 1 doelpunt tegen, maar konden we de deur op tijd op slot gooien. Wederom een knappe teamprestatie!

Hoewel de competitie in verband met de herfstvakantie stil lag, werd er nog wel volop gevoetbald. Op maandag een technische training afgewerkt, waarbij ook een aantal spelers van JO10-2 aansloten. Op donderdag en/of vrijdag konden de kids een dag uit het leven van een profvoetballer ervaren tijdens de georganiseerde profdagen.

Komende zaterdag 26-10 wacht ons een zware uitwedstrijd tegen het sterke SV de Braak JO10-1 (Helmondia-Mulo). Hopelijk kunnen we weer op veel Mierlose steun rekenen langs de lijn.

SJO Helmondia/Mulo JO10-1     –              Mifano JO10-1                  10.00u, Sportpark de Braak

Goede start van het bekertoernooi

Zaterdag 31 augustus moesten de mannen van JO10-1 erg vroeg uit de veren voor de start van het bekertoernooi. Om 8.30u werden wij namelijk al verwacht op de velden van Brandevoort voor de wedstrijd tegen Brandevoort JO10-2. Door de zware, vooral op conditie gerichte trainingen waren de kids klaargestoomd om te gaan knallen.

Bij het eerste fluitsignaal waren een aantal spelers nog niet helemaal bij de les, wat resulteerde in een snelle goal van Brandevoort, 0-1. Deze tegengoal was meteen de wake-up call voor Mifano, binnen een minuut na de openingsgoal stond de stand alweer gelijk. Over de rest van de wedstrijd kunnen we vrij kort zijn: een (te) groot veld met bijzonder lang gas, heel veel doelpunten, een wesp die onze keeper iets te lang bezig hield, winst voor Mifano.

Komende zaterdag krijgen we de kans om ons te meten met het sterke Mierlo-Hout JO10-1. Hopelijk kunnen we weer rekenen op een grote groep supporters tijdens deze kraker. We zien jullie graag om 10.00u bij Mifano.

JO10-1 pakt 1e prijs van het seizoen.

 

Ter voorbereiding op de bekerwedstrijden en de competitie deed JO10-1 op zaterdag 24 augustus mee met jeugdtoernooi ‘De Aftrap’ bij SV Budel.

Een mooie gelegenheid om weer wat wedstrijdritme op te doen. En het werd een hele mooie dag. In de stralende zon werden de meegereisde supporters getrakteerd op vloeiende aanvallen en veel doelpunten. Alle wedstrijden werden uiteindelijk gewonnen en zodoende konden de mannen de beker voor de eerste plaats ophalen.

Super trots op deze toppers!