Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Veteranen

Veteranen winnen tegen SVSH

Omdat onze verslaggever Willem verplichtingen had voor de dorpsquiz deze week geen uitgebreid verslag van de wedstrijd van de veteranen. Maar het is de oudjes gelukt de uitwedstrijd tegen SVSH met 1-2 te winnen. Dit dankzij doelpunten van Frank Daans en Mark Tripp.

 

Klasse heren.

Veteranen Mifano - Olympia Boys 2-4

Om te beginnen er zijn van die wedstrijden waarvan ik twijfel om daar iets van op de site te zetten.

Zaterdag 15-10-2017 was zo'n wedstrijd….. Toch heb ik geprobeerd de wedstrijd te verslaan.

 

Om te beginnen het weer was fantastisch. Strak blauwe lucht, lekker zonnetje, niet veel wind. Voor de toeschouwers gewoon geweldig. Waarschijnlijk was dit ook de reden dat een aantal "nieuwe" spelers zich melden. We hadden een brede bank.

 

De wedstrijd:

De eerste minuten ging de strijd gelijk op. Het was elkaar een beetje aftasten en proberen kansje af te dwingen. De eerste "kans" was voor Mark H. die net iets te ver doorging op waardoor de keeper kon redden. Verder was er de eerste 20 min. niet veel gebeurt. Na ongeveer 20 minuten ging er een speler van Olympa Boys (OB) goed door op de achterlijn en kon prima binnen schieten 0-1. Je zou denken dat de Mifano verdediging wakker was maar nog geen minuut later was het al 0-2 door een zeer goede voorzet van links die prima werd binnen gekopt. Daarna begonnen we toch iets beter te spelen. Sander van S (dat was een van de "mooi weer" spelers die er ineens was) schoot van dichtbij hoog over. Men is de bal nog aan het zoeken.

 

In de 27ste min. kwam er een steekbal van OB die door Gert-Jan S met een sliding onderschept werd. Helaas was de onderschepping een prima pass op aanvaller van OB die de bal in het netje schoot

Op de bank werd al gedacht om bier te gaan halen. Niemand had nog zin om in te vallen en spraken in termen van: dan mogen ze het zelf maar oplossen in de tweede helft.

 

Maar nog geen minuut later kwam er een mooie voorzet van Mark H die door Mark T. via paal werd binnen geschoten. Niet veel later was er een fout in de verdediging van OB en het goed doorgaan van Mark T. die hierdoor de 2-3 liet aantekenen. Dit was duidelijk een betere uitgangspositie voor de tweede helft.

 

De tweede helft begon, en niemand weet waarom, met een minuut stilte. Verder zijn er een paar opmerkelijke gebeurtenissen: Gert Jan S. heeft, volgens ons, voor het eerst een hand gegeven aan tegenstander. Erik K, aanvoerder, ging zich bemoeien met aanvalsspel.  Geert van H komt vertellen dat die geen tijd heeft om te komen kijken…….. Mark T laat zijn tegenstander schrikken. Gerard maakt een Panna…… Bij zich zelf. Bas H heeft het 15 minuten volgehouden. Jan E heeft nog grote kop kans.

Scoren deed Mifano niet meer OB wel en wonnen toch wel terecht met 2 - 4

 

Geen man van de wedstrijd, wel prima scheidsrechter  Paul van H. en assistent Henny.

Toch nog best verhaal. Zijn er mensen die denken….. Dat kan ik ook?

 

Volgende week zijn we vrij

 

Willem

Verslag overwinning van de veteranen tegen MULO

Op een Herfst achtige middag moesten we naar Mulo. Schijnbaar altijd erg lastig. In de eerste helft heeft de schrijver van dienst zijn telefoon gepakt om toch een soort van verslag te (gaan) schrijven. Het is en blijft lastig maar de schrijver doet zijn best….. Als iemand het beter kan?

 

Mulo uit altijd lastig zeker als je weet dat we een elftal aan afwezigen hadden. Zelfs een door arts afgeraden speler had zich omgekleed voor het geval dat…. 

 

We begonnen de wedstrijd erg afwachtend en Mulo was duidelijk beter toch had Mark C. in de 10de minuut een prachtige steekbal op naamgenoot Mark Tripppppp die de bal keurig achter de doelman schoot. Lang werd er niet genoten want Mulo speelde sterker en waren dreigender In de 20ste minuut  was het een droge knal van Mulo waarop door Ben (slecht zicht door medespelers die ervoor stonden) niet reageerde 1-1. Ook daarna kreeg Mulo nog paar grote kansen. De laatste minuut van de 1ste helft viel Frank D. uit met spier klachten. Waardoor ondergetekende, ongewild, voor het eerst dit seizoen 1 minuut als veld speler op het veld kwam. De bal heeft hij niet van dichtbij gezien.

 

In de rust hebben we besloten dat door blessures en weinig aanwezige Ben een schoon shirt en broek van Willem aan deed en als veldspeler de tweede helft ging spelen. Willem deed de natte met zand besmeurde outfit van Ben aan.

 

In het begin van de tweede helft was Mulo nog steeds beter en wij konden alleen een beetje counter voetbal spelen. Na zo'n 10 minuten was het weer een Mark (deze keer Mark H) die de bal voor gooide en via (ik meen) 2 Mulo verdedigers lag de bal er ineens in 1-2 vanaf dat moment kwam het op teamwork aan en heel veel Passie en inzet van Mifano dat we geen tegen goal kregen. Een minuut of 10 voor het einde bekroonde Martijn vd W (doordat hij deze keer de doos van zijn schoenen had gehaald) zijn prima voetbal pot in hart van de verdediging. Met een doelpunt 1-3 daarna hebben we als collectief de overwinning mee naar Mierlo genomen.

 

Omdat het een team prestatie was wil ik eigenlijk niemand benoemen tot Man of the match. Maar de onverbeterlijke Gerard C. was mn verdedigend TOP !!! oh ja de keeper van de tweede helft was ook Prima………

 

Mannen gefeliciteerd. 

 

Willem