Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Lierop - Mifano 1-1

Mifano is er niet in geslaagd om zich te revancheren voor de nederlaag van afgelopen week. In en tegen Lierop werd gelijk gespeeld met doelpunten van Lieropspeler Ruben van den Nieuwenhof en Mifanospeler Rowan Verberne.

 

 

Mifano toonde vanaf het beginsignaal de nodige strijd om met een goed resultaat Lierop te verlaten in de derby tegen SV Lierop. Al na 50 seconden werd Mifano enigszins gevaarlijk maar het duurde tot de de 12e minuut dat een mooie aanval van Mifano over rechts werd ingezet. Maurice van Hoof werd in de diepte aangespeeld, draaide weg van zijn tegenstander en bracht de bal voor het doel, recht op het hoofd van de goed mee opgekomen Mayco Verrijdt. Zijn kopbal ging rakelings langs. Na 15 minuten de eerste tegenactie van Lierop door Thijs van Heugten. Zijn schot dwarrelde over het Mifano doel. Drie minuten later een goede aanval van Lierop. De bal kwam bij de vrijstaande Hidde Maas die direct op goal vlamde. Met een mooie beweging van Mifano doelman Stefan van der Westen werd de bal tot hoekschop gewerkt. Uit de hoekschop die volgde kwam de bal bij de goed meegekomen Sander van de Loo die de bal over het Mifano doel schoot.

 

In de 22e minuut werd vanuit een inworp de bal goed voorgelegd door Mifanospeler Toby van de Wittenboer, die de vrijstaande Rowan Verberne bereikte. Deze trachtte met een zijwaartse omhaal de score te openen. Zijn omhaal ging helaas langs het doel. Even later een nieuwe Mifano aanval over links. Stefan Schippers werd in de diepte aangespeeld en legde de bal terug op de mee opgekomen Mark Sweegers, die de bal direct op zijn slof nam. Ook dit schot ging het Lierop doel over. Direct hierop andermaal een mooie Mifano aanval over rechts. Maurice van Hoof bracht de bal voor die in de voeten belandde van Rowan Verberne. Zijn schot ging helaas naast.

 

Na een half uur spelen ontstond een scrimmage voor het doel van Mifano, waarbij door een vallende speler uit Lierop een overtreding werd gemaakt op een Mifano speler. Deze overtreding werd echter niet geconstateerd door de scheidsrechter, waarna Lieropnaar Ruben van den Nieuwenhof de bal in het Mifanodoel werkte en hiermee de 1-0 aantekende. In de 34e minuut een goede kans voor Hidde Maas om de voorsprong van Lierop uit te breiden. Zijn poging op doel werd door de goed presterende Mifano doelman, Stefan van der Westen, gekeerd. Lierop mocht echter niet lang van de voorsprong genieten. In de 39e minuut werd vanuit een uitstekend genomen hoekschop door Maurice van Hoof de bal in de voeten van Dirk Borst gebracht, die deze direct, over de grond, richting het Lierop doel dirigeerde. Het was Mifano speler Rowan Verberne die de bal in het 5 meter gebied verlengde en hiermee de gelijkmaker op het scorebord zette.


In de 2e helft was de eerste kans wederom voor Mifano. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij Dirk Borst. Zijn schot op doel vanaf zo´n 20 meter ging langs het doel van Lierop.  In de 54e minuut werd een mooie aanval van Lierop opgezet over de rechterflank. De bal kwam in de voeten van de goed vrijgelopen Thijs Bekx. Een stevig schot op doel werd met een katachtige beweging van Mifano goalie Stefan van der Westen tot hoekschop gewerkt. Een minuut later een snelle tegenaanval van Mifano. Maurice van Hoof legt de bal voor richting de goed meegelopen Rowan Verberne. Hij kwam helaas een voetlengte te kort om de Lierop keeper te verrassen. In de 68e minuut viel de bal voor de voeten van Lierop speler Ralf van de Laar die met een geweldige pegel vanaf zo´n 20 meter, de Mifano keeper wilde verrassen. Ook deze bal werd door Stefan van der Westen uit het doel gebokst. In de 70e minuut leek het erop dat Mifano de voorsprong zou pakken. Vanuit een Mifano aanval wist Stefan Schippers de goed vrijstaande Maurice van Hoof te bereiken die de bal direct in het doelnet van Lierop liet ploffen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Een minuut later andermaal een snelle aanval van Mifano. Toby van de Wittenboer stuurde Maurice van Hoof de diepte in, die de bal doorschoof naar Rowan Verberne. Zijn schot op doel ging helaas langs.

 

De trainer van Mifano leek in de laatste 15 minuten nog geloof te krijgen op een goede afloop. Met een, voor dees en gene onbegrijpelijke, wissel van de complete frontlinie, wilde hij alsnog de overwinning binnenhalen. Dit bood helaas geen soelaas. Met nog enkele kansen over en weer van Lieropnaar Frits Fillippi, Mifano speler Mayco Verrijt en een redding van Paul Donkers om de bal niet over de Mifano doellijn te laten gaan werd de wedstrijd, voor Mifano, teleurstellend, beëindigd.