Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Rood Wit - Mifano 0-1

Moeizame winst Mifano in uitwedstrijd tegen Rood Wit ’62.

Mifano heeft in Helmond tegen het plaatselijke Rood Wit ’62 een moeizame overwinning behaald. Uiteindelijk was de ruststand van 0-1 ook de eindstand.


Na 25 seconden viel de eerste kans van de wedstrijd te noteren. Maurice van Hoof knalde de bal van ruim 25 meter net naast het Rood Wit doel. Hierna nam Rood Wit het initiatief en kwam 2 keer gevaarlijk voor het Mifano doel van Stefan van der Westen, maar beide keren bleek de Mierlose doelman te sterk voor de Rood Wit spitsen. 
Na ruim 30 minuten brak er een goed kwartier aan voor Mifano. Eerst was het Stefan Schippers die een teruggelegde bal van Maurice van Hoof nog niet goed raakte, enkele minuten later was het wel raak voor de gasten.
Een prima pass van Mayco verrijdt op Rowan Verberne werd op een even fraaie manier breed gelegd op de inlopende Maurice van Hoof welke de bal beheerst langs de Rood Wit doelman Wessel Knaapen schoof. Dezelfde Maurice van Hoof was 3 minuten later dicht bij zijn tweede treffer. Een prima pass van Dirk Borst bereikte de vrijstaande van Hoof, deze keer echter was het de doelman die de bal tot corner kon verwerken.

 

De tweede helft was ruim 10 minuten oud toen het eerste leuke moment genoteerd kon worden. Een scrimmage voor het Mifano doel leidde tot een corner voor Rood Wit. De indraaiende corner werd echter door iedereen gemist en ging daardoor voorlangs het doel van Stefan van der Westen. Na een uur spelen bereikte een prima lange bal van achteruit de Rood Wit spits, deze kapte de Mifano verdediger uit maar zijn bal zeilde over het Mifano doel. Het duurde tot de 75e minuut alvorens een goed moment van Mifano genoteerd kon worden. Een goede pass van Leroy Hees bereikte de snelle Jelle Kniepstra welke zijn verdediger voorbij sprintte, zijn goede strakke voorzet werd echter over geschoten door Rowan Verberne. De laatste 10 minuten van de wedstrijd gooide Rood Wit er een laatste slotoffensief uit. Vele lange en hoge ballen vielen in het 16 meter gebied van Mifano. Met kunst en vliegwerk werd de gelijkmaker voorkomen waarbij de hoofdrol in de laatste 3 minuten was weggelegd voor doelman Stefan van der Westen. Met twee fantastische reddingen voorkwam hij een Rood Wit doelpunt en daarmee de gelijkmaker.

 

Een minimale winst voor de Mierlonaren waarbij de ploeg dankzij puntverlies van de concurrentie om de bovenste plaatsen prima zaken hebben gedaan in de reguliere stand maar zeker ook in de 2e periode.
Volgende week komt koploper Liessel naar Sportpark de Ark in Mierlo, een ideale gelegenheid om de druk op te koploper te vergroten.