Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Mifano JO19-1 promoveert naar de Hoofdklasse

Na een zinderende wedstrijd tegen Sparta ’18 uit Sevenum, inclusief verlenging en strafschoppen, trok Mifano JO19-1 (voormalig A1) aan het langste eind en promoveert naar de Hoofdklasse. Proficiat mannen!

 

De wedstrijd werd gespeeld op 10 juni 2017 op neutraal terrein: het sportpark van SV Deurne. De spanning was vanaf de aftrap te snijden. Een iets beter Mifano zette flink druk en wist na vijf minuten te scoren. Een door Stefan Schippers prima genomen hoekschop werd snoeihard en nauwkeurig binnengekopt door linkerverdediger Hidde Kniepstra. De wedstrijd bleef de gehele eerste helft ongemeen spannend met een paar kansjes over en weer, met de beste kansen voor Mifano.

 

Hidde Kniepstra kopt de 1-0 snoeihard binnen

 

Na de thee liet Sparta duidelijk zien zich niet bij de stand neer te leggen en ging beter spelen. De spanning bleef oplopen. Doelman Martijn Kosman moest een paar keer in actie komen en deed dat meer dan geweldig waardoor zijn doel schoon bleef. Tot de 93ste minuut! Een geweldig geplaatst en knetterhard schot van een Sparta-speler verdween in de uiterste linkerbovenhoek in het Mifano-doel waarbij Martijn Kosman kansloos was. Nog geen minuut later floot de scheidsrechter voor het einde van de reguliere speeltijd. Verlenging.

 

Ongeveer halverwege de eerste helft van de verlenging kwam Mifano opnieuw op voorsprong. Vanaf zo’n twintig meter mocht Kevin van Elven een vrije trap nemen. Hij krulde de bal ongekend nauwkeurig over de grond om het muurtje heen en de doelman stond als aan de grond genageld, kansloos.

 

In de tweede helft van de verlenging steeg de spanning zo mogelijk nog meer. Sparta bleef pressie uitoefenen en daardoor erg gevaarlijk. Zo’n zeven minuten voor tijd werd een aanvaller van Sparta geduwd door Bram Ernest die daarvoor oneerlijk zwaar werd bestraft: rood en een penalty. Deze werd prima geplaatst binnengewerkt en de stand was weer gelijk. En die bleef gelijk tot aan het laatste fluitsignaal. Strafschoppen.

 

Een paar  spelmomenten

 

 Mifano begon met strafschoppen en Michiel Janssen klaarde de klus. Ook Sparta scoorde. Toen kwam Joël Tillemans en die maakte ook geen fout. De tweede penalty van Sparta ’18 werd met een fraaie duik gestopt door Martijn Kosman die meteen zelf de derde penalty nam en verzilverde. Ook de tegenstander scoorde. Nummer vier van Mifano werd prima en succesvol ingeschoten door Stefan Schippers. Ook Sparta scoorde. Dat betekende, dat als de laatste Mifano-penalty benut zou worden promotie een feit zou zijn. Aanvoerder Gijs v.d. Wurff had die moeilijke taak maar hij benutte zijn kans wel, waardoor de laatste Sparta-penalty overbodig werd.

 

Vooral voor de trainers, Maikel v.d. Westen en Frank v.d. Vijfeijken, was de spanning enorm

 

Enorme ontlading en blijdschap op het veld bij alles wat met Mierlo te maken heeft. De mannen werden in het paviljoen, speciaal voor deze gelegenheid door Rosa geopend, als ware helden ontvangen. Er volgden mooie woorden van jeugdvoorzitter Johan Cuijten, trainer Frank v.d. Vijfeijken en aanvoerder Gijs v.d. Wurff. Daarna was het nog een paar uur heel gezellig!

 

Enorme ontlading want de buit is binnen

 

Spelers, en staf, bestaande uit trainers Frank v.d. Vijfeijken en Maikel v.d. Westen en leider Daniël Geesink, van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat.

 

Hoe men tot de finale kwam

Nadat Mifano JO19-1 (voormalig A1) net naast het kampioenschap greep, kreeg men een herkansing voor promotie naar de hoofdklasse in de nacompetitie. Nadat de kwartfinale gewonnen was werd aangetreden in de halve finale op zaterdag 27 mei tegen Olympia ’18 JO19-01. Deze wedstrijd wist Mifano glansrijk, met een 6-0 uitslag, te winnen. De returnwedstrijd werd andermaal gewonnen door Mifano, nu met 0-3, waardoor de finale, met Sparta ‘18 uit Sevenum als tegenstander, werd bereikt.

 

Dank aan Katja Meertens voor de foto's