Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Straatvoetbal 2018

Het veertigste Mierlose straatvoetbaltoernooi zit er weer op. Jos Lenssen maakte mooie verslagen waarvan u een deel in dit artikel terugvindt.

 

FC de Loo winnaar 40ste Straatvoetbaltoernooi Mierlo

 

Zelden zal tijdens de veertig straatvoetbaltoernooien die sinds 1979 op sportpark De Ark hebben plaatsgevonden de finale zó spannend zijn geweest dan die op vrijdagavond 22 juni 2018. Na een 1-1 gelijke stand moesten uiteindelijk penalty’s gaan beslissen wie de opvolger van FC Brugmarkt zou worden. Na zestien penalty’s mocht het team van FC de Loo zich uiteindelijk dé veertigste Straatvoetbalkampioen van Mierlo noemen.

 

Een jaar lang zich de beste straatvoetballers van Mierlo mogen noemen, de eeuwige roem én op de foto met de ‘Cup met de grote Oren’ was tijdens de afsluitingsavond de beloning voor de straatvoetballers van de FC de Loo. De finale, die onder uitstekende leiding stond van Patrick van Hout, betekende een mooie afsluiting van een geslaagd toernooi dat weer werd georganiseerd door de Commissie Straatvoetbal Mierlo onder auspiciën van v.v. Mifano.

 

Topscorer van dit heren straatvoetbaltoernooi werd Bas van Sinten (uitkomend voor het team van FC de Loo) met acht doelpunten. De sportiviteitsprijs ging naar het team van FC van Rodestraat.

 

 

FC de Loo straatvoetbalkampioen van Mierlo 2018 (foto Jos Lenssen)

 

FC de Streep wederom Mierloos beste straatvoetbalsters

 

Mierlo. Vorig jaar moesten de straatvoetbalsters van FC de Streep genoegen nemen met een tweede plaats na de verloren finale tegen FC van Lokvenstraat. Dit jaar waren de rollen omgedraaid en werd na de 6-1 winst tegen FC van Lokvenstraat voor de vijfde keer in zeven jaar het straatvoetbaltoernooi voor vrouwen in Mierlo gewonnen. Een unieke prestatie van het team van coach La-Vie Vinken.

 

De finale, die feitelijk geen wedstrijd was werd op kundige wijze geleid door Tiny van Holstein, de scheidsrechter die vanaf het begin van het straatvoetbal in Mierlo in 1979 één van de vele vrijwilligers is die jaarlijks het prachtige toernooi mede mogelijk maken.

 

Voor de vijfde keer winst tijdens het Vrouwen Straatvoetbaltoernooi binnen zeven jaar mag een fantastische prestatie worden genoemd voor het team van FC de Streep dat in de persoon van Michelle Nouwen ook nog eens de topscorer van het toernooi (met acht doelpunten) in de gelederen had. De sportiviteitprijs van het Mierlose straatvoetbaltoernooi voor vrouwen werd tijdens de afsluitingsavond in het Mifano-Paviljoen uitgereikt aan het team van FC van Lokvenstraat.

 

 

FC de Streep straatvoetbalkampioen van Mierlo 2018 (foto Jos Lenssen)

 

Jan Eijkemans: voor veertigste keer deelnemer Mierloos straatvoetbaltoernooi

 

Vorige week vond voor de 40ste keer het Straatvoetbaltoernooi plaats op sportpark De Ark. Even zo vele keren stond de Mierlose voetballr Jan Eijkemans genoteerd op één van de spelerslijsten van de straatvoetbalteams.

 

Jan Eijkemans (62), die reeds 54 seizoenen actief is bij Mifano, was tijdens de voorbije veertig toernooien actief bij drie verschillende teams. De eerste jaren, vanaf de start van het straatvoetbal in 1979, was hij een gewaardeerd straatvoetballer bij de Kersenstraat. Later kwam zijn naam voor op de spelerslijst van FC Lijndje en de laatste jaren op de lijst van FC de Streep. Meerdere keren mocht hij zich met zijn toenmalige teammaten laten huldigen als straatvoetbalkampioen van Mierlo. Misschien nog unieker is het feit Jan Eijkemans tijdens zijn deelname aan de veertig toernooien maar liefst 39 keer minimaal de kwartfinale wist te bereiken. Een mooie prestatie al is ‘meedoen aan het toernooi nog steeds veel belangrijker dan het winnen’.

 

Jan Eijkemans op en in zijn nopjes op het veld (Foto Jos Lenssen)