Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Jubilarissen Mifano 2019

Er zijn dit keer dertien jubilarissen: zeven zilveren, twee veertigjarige, drie gouden en één zestigjarige. We beginnen met de zilveren jubilarissen.

Vijfentwintig jaar lid

 

Willem v.d. Biggelaar

Willem was nog net geen zes jaar toen hij al lid werd van Mifano. Hij is altijd een razendsnelle en goede voetballer geweest maar heeft veel pech gehad met blessures. Dat zal ook wel de reden zijn dat het niet gelukt is om voor langere tijd een vast waarde te worden in de selectie. Vaak moest Willem afhaken door een blessure. Door die blessures is hij ook te jong moeten stoppen met voetballen. Maar Willem is niet verloren gegaan voor Mifano en is nu teammanager van Mifano 6. Willem proficiat.

 

Ruud Brummans

Ook Ruud is op jonge leeftijd lid geworden van Mifano, hij was ook zes jaar. Ruud heeft in zijn seniorentijd vrijwel altijd in Mifano 4 of 5 gespeeld en nu speelt hij in Mifano 6. Naast voetballer is Ruud ook een aantal jaren lid geweest van de commissie straatvoetbal. Al jaren, en ook nu nog, is hij lid van de kascommissie. Hij controleert jaarlijks of de penningmeester van Mifano goed met de centjes omgaat en koppelt dit terug in de jaarvergadering. Hij doet dat heel erg goed en betrouwbaar. Ruud Proficiat.

 

Toon Leenders

Toon is bij Mifano niet bekend om zijn voetbalkwaliteiten, hij is namelijk pas lid geworden toen hij 51 was, een leeftijd waarop actief voetballen voor de meeste mensen voorbij is. Maar dat betekent niet dat Toon geen verdiensten voor Mifano heeft gehad, in tegendeel. Hij is bijna twintig jaar actief geweest in het jeugdbestuur en heeft in die jaren ontzettend veel tijd en energie in Mifano gestoken. Toon is dan ook niet voor niks benoemd tot lid van verdienste. Gelukkig zien we Toon nog regelmatig als toeschouwer en als deelnemer aan de rikavonden. Toon proficiat.

 

Giel Swinkels

Ook Giel was zes jaar toen hij lid werd van Mifano. Hij heeft maar liefst een dozijn jaar in de selectie van Mifano gespeeld, bijna altijd in Mifano 2. Vaak zie je spelers uit een tweede elftal afhaken maar Giel niet, hij speelt pas sinds vorig bij de lagere elftallen. Giel is niet alleen begenadigd voetballer maar ook een hele goeie jeugdtrainer en heeft vele jaren een selectieteam uit de jeugd getraind. We hopen bij Mifano in de toekomst weer gebruik te kunnen maken van deze kwaliteiten. Giel proficiat

.

Kevin Swinkels

Kevin is vlak voor zijn achtste verjaardag lid geworden van Mifano. Na zijn jeugdperiode heeft Kevin voornamelijk bij Mifano 5 gespeeld. Dit seizoen speelt hij bij Mifano 6. Voor Kevin is een zondag vaak echt een dagje uit: eerst lekker voetballen met de maten en daarna samen met de maten naar de kantine voor een gezellige zondagmiddag. Kevin proficiat.

 

Arno de Vries

Arno is volgens eigen zeggen een hele goeie voetballer bij Braakhuizen geweest voordat hij op bijna 35-jarige leeftijd naar Mifano kwam. Bij Mifano heeft Arno hoofdzakelijk bij de veteranen gespeeld, tot een blessure een einde maakte aan zijn voetbalcarrière. Maar we kennen Arno natuurlijk vooral als onze penningmeester, al bijna twaalf jaar en dat vergt ontzettend veel energie. Arno heeft er al die jaren mede voor gezorgd dat Mifano financieel een gezonde vereniging is en is daarvoor heel terecht benoemd als lid van verdienste. Arno proficiat.

 

Paul Steenbakkers

Paul was zes jaar toen hij lid werd van Mifano. Hij heeft na zijn jeugdperiode in diverse teams gespeeld, in Mifano 4, 5, 8, 4 en vanaf dit seizoen in Mifano 5. Paul is een trouw Mifano-lid. Hij woont inmiddels in Eindhoven maar is gewaardeerd lid van Mifano gebleven en komt wekelijks naar Mierlo. Paul proficiat.

 

De zilveren jubilarissen met links voorzitter Peter Verberne. Verder vlnr Toon Leenders, Kevin Swinkels, Willem v.d. Biggelaar, Giel Swinkels, Ruud Brummans en Arno de Vries. Paul Steenbakkers ontbreekt

 

Veertig jaar lid

 

Gerard Coolen

Gerard was begin twintig toen hij verkering kreeg in het verre, Limburgse Nederweert. Als dat niet gebeurd zou zijn was hij nu zeker vijftig en misschien wel bijna zestig jaar lid geweest van Mifano. Waarschijnlijk door die verkering heeft hij zijn lidmaatschap echter een paar jaar onderbroken om ergens in Nederweert te gaan voetballen en is op 26-jarige leeftijd opnieuw lid geworden van Mifano. Hij heeft tot op hoge leeftijd in de lagere elftallen gespeeld en is pas toen hij bijna zestig was overgestapt naar de veteranen, waarbij hij nog steeds wekelijks actief is, zeker ook in de derde helft. Naast voetballen is Gerard vooral ook bekend om zijn collectie kerstballen. Hij is ook al jaren fervent rikker tijdens de jaarlijkse rikavonden bij Mifano. Gerard proficiat.

 

Sander van Schijndel

Sander was zes jaar toen hij lid werd van Mifano. Hij heeft na zijn jeugdperiode een aantal jaren tegen de selectie aan gehikt maar heeft toch de langste tijd bij Mifano 3 gespeeld. Sander was een goeie middenvelder en had, in ieder geval toen, volop conditie. Sinds een aantal jaren speelt Sander bij de veteranen, maar hij moet helaas om allerlei redenen regelmatig afzeggen. Maar als hij er is kun je zijn kwaliteiten nog steeds zien. Mooi is dat zijn zoontjes ook lid van Mifano zijn en hopelijk net zo lang lid blijven als hun vader. Sander proficiat.

 

De veertigjarige jubilarissen met voorzitter Peter Verberne (l).

Verder Sander van Schijndel (m) en Gerard Coolen

 

Vijftig jaar lid

 

We hebben drie leden die vijftig jaar lid zijn van onze vereniging en daarbij is het heel uniek dat daar een echtpaar bij is.

 

Pieter Caris

Pieter werd lid van Mifano toen hij twaalf was. Hij begon als speler in B4. Zijn team ging soms wel op de fiets naar de tegenstander. Onder leiding van Frans van Grunsven fietsten ze eens naar Gerwen. Of het aan het fietsen lag weet ik niet, wel dat ze de wedstrijd daar met 24-0 verloren. Hij ging trouwens vaak met de vriendinnetjes van de spelers van B1 op de fiets naar uitwedstrijden. Naar het schijnt werd hij later vaste reserve bij B-Top. Hij was eigenlijk een betere zaalvoetballer dan veldvoetballer maar niettemin wist hij ook op het veld zijn mannetje te staan, vaak als laatste man. Als Pieter niet opviel door zijn goeie spel was het wel door zijn verbale kwaliteiten. Kortom, je kon niet om hem heen.

 

Naast het voetbal heeft Pieter heel veel gedaan bij Mifano. Hij is ook vandaag de dag, ondanks zijn lichamelijke ongemakken, nog steeds volop actief. Een veel gehoorde kreet van Pieter is: “Ik heb de verkeerde sport gekozen, ik had wielrenner moeten worden dan had ik waarschijnlijk nog iets bereikt.

Pieter is een aantal jaren assistent scheidsrechter ofwel grensrechter geweest bij Mifano 1 en vervolgens is hij scheidsrechter geworden. Tot op heden fluit hij wekelijks diverse wedstrijden, zowel bij de jeugd als bij de senioren en Mifano is daar erg blij mee.

Daarnaast zorgt Pieter al vele jaren, samen met zijn vrouw Mieke en de jongens van B1, voor het ophalen van oud papier, wat een leuke extra financiële bijdrage voor Mifano oplevert. Na het papier ophalen wordt vaak een welverdiend frietje gegeten. Ik wil het hierbij laten maar niet zonder Pieter van harte te feliciteren met het behalen van deze gouden mijlpaal.

 

Jan en Annemarie v.d. Burgt

Het is een uniek moment, een echtpaar waarvan beide echtelieden vijftig jaar lid zijn van Mifano. Annemarie komt uit een echte Mierlose voetbalfamilie dus was haar lidmaatschap van Mifano niet onlogisch. Bij Jan lag dat anders. Het gezin v.d. Burgt woonde in Geldrop en wilde naar Mierlo verhuizen. Maar Jan wilde dat eigenlijk niet. Hij voetbalde bij Braakhuizen en zei dat hij niemand kende in dat dorp Mierlo. Zijn moeder zei toen dat hij bij Mifano moest gaan want dan zou hij snel vrienden hebben. De verhuizing is doorgegaan en Jan is lid geworden, maar dat van die vrienden

….

Jan en Annemarie werden in 1969 beiden, maar onafhankelijk van elkaar, lid van Mifano. Annemarie was een van de speelsters in het eerste damesteam van Mifano en was jarenlang aanvoerder. Wekelijks was zij een van de uitblinkers als laatste vrouw. Jan deed daarvoor niet onder: hij is vele jaren keeper geweest in Mifano 1 en zijn positie stond in die tijd nooit ter discussie. Tot het noodlot toesloeg in een competitiewedstrijd op zijn eigen sportpark De Ark. Hij ging volledig door zijn van jongs af aan al zwakke enkels en raakte onherstelbaar zwaar geblesseerd. Helaas moest Jan zijn voetbalschoenen noodgedwongen en met pijn in zijn hart aan de wilgen hangen.

 

Hoe Jan en Annemarie tot een koppel zijn gekomen hebben we niet kunnen achterhalen ondanks navraag te doen bij een aantal rondlopende encyclopedieën binnen het gezin v.d. Wittenboer. Het meest waarschijnlijke is dat de vlam is overgeslagen bij Mifano maar het zou ook best kunnen dat hun harten voor elkaar zijn gaan kloppen tijdens het dansen in Lierop. Ik zie Annemarie en Jan denken: voor jullie een vraag maar voor ons een weet. En laten we het maar zou houden!

 

Buiten voetballen deden de v.d. Burgt’s veel meer bij Mifano. Zo is Jan, als een van de vrijwilligers, betrokken geweest bij het aanleggen en openhouden van een heuse ijsbaan op sportpark De Ark in de winter van 1986/1987. Annemarie maakte vele jaren deel uit van de redactie van het zeer gewaardeerde clubblad Mifano ABC. Samen zijn Jan en Annemarie vele jaren beheerders geweest van het Mifano-paviljoen. Ze deden dit met veel enthousiasme en iedereen voelde zich bij hen thuis. Werd er vóór hun tijd alleen maar drank geschonken en gesnoept, zij introduceerden frites en snacks in het paviljoen.

 

Daarmee was het voor Jan nog niet op want tot op vandaag de dag is hij terreinbeheerder bij Mifano. Er gaat bijna geen dag voorbij of hij is op het voetbalveld om te klussen of te kijken of alles nog goed gaat. Verder is hij consul voor de KNVB en beslist, met name in de winterperiode, of de velden geschikt zijn om op te trainen of om wedstrijden op te spelen.

 

Jan en Annemarie zijn beiden lid van verdienste en Jan is vorig jaar benoemd tot erelid. Jan en Annemarie, wij hopen dat we jullie nog lang op ons sportpark mogen tegenkomen. Proficiat.

 

De gouden jubilarissen naast de voorzitter(l): Jan v.d. Burgt, Pieter Caris en Annemarie v.d. Burgt

 

Zestig jaar lid

 

Johan v.d. Heuvel

Johan was zeven jaar toen hij in 1959 lid werd van Mifano en nu, zestig jaar later, is hij dat nog steeds. Hij heeft de jeugdafdelingen doorlopen en kwam daarna bij de senioren en nog later bij de veteranen. Toen hij nog in de jeugd speelde moest hij een keer op zaterdagmiddag werken maar dan zou hij niet een hele wedstrijd kunnen spelen. De trainer was akkoord onder de voorwaarde dat hij eerst drie doelpunten moest maken. En dat lukte!

 

Johan heeft een aantal wedstrijden in Mifano 2 gespeeld maar de meeste jaren bracht hij door bij de lagere elftallen. Hij heeft nooit een kampioenschap mee mogen maken maar is er trots op dat zijn team heel vaak bovenin meedraaide. Zijn top was dat hij één helft heeft gespeeld in Mifano 1 dat toen tegen Boskant moest.

 

Johan onderging een aantal knieoperaties en kreeg een artroseprobleem. Omdat afscheid nemen van het voetbal moeilijk was werd hij doelman in de laatste jaren van zijn actieve periode. Ook is hij grensrechter ofwel assistent scheidsrechter geweest bij Mifano 1. Hij is leider geweest bij de A-jeugd en fanatiek supporter van zijn beide zoons Rick en Bob, met wie hij ook nog eens samen in een straatvoetbalteam heeft gespeeld.

 

Hij heeft nog meegebouwd aan het Mifano-paviljoen in de tijd dat de ouders van zijn echtgenote Els, Jan en Roos Knapen, beheerders waren van het paviljoen.

 

Johan’s vrouw Els werkte in het paviljoen en Johan voelde zich daar natuurlijk heel goed thuis. De betrokkenheid van Johan en Els met Mifano ging echter nog veel verder. Er zijn zelfs trouwfoto’s van het paar gemaakt op Mifano’s sportpark De Ark. Johan, maar ook Els, hebben hun Mifano-hart doorgegeven aan hun beide zoons Rick en Bob, die beiden al vanaf jonge leeftijd lid zijn van Mifano. Johan proficiat.

 

Zestigjarig jubilaris Johan v.d. Heuvel (r) naast voorzitter Peter Verberne