Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Nieuwjaarsreceptie; een verslag

Op zondag 6 januari vond weer de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie bij Mifano plaats. Het werd een heel gezellige middag met zo’n kleine negentig aanwezigen. Voorzitter Peter Verberne hield zijn traditionele toespraak waarin hij terugblikte op het afgelopen jaar en een flink aantal jubilarissen huldigde.

 

Peter Verberne: “Het doet mij heel goed dat er zoveel vrienden en vriendinnen van Mifano hier zijn. Ik zie dit als een goed teken en leid daaruit af dat jullie het hier fijn vinden. Dat vind ik, maar ook de andere leden van het bestuur, heel erg mooi.”

 

“De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in onze accommodatie. Naar mijn mening heel zinvolle investeringen en het is fijn om te kunnen zeggen dat de grote noodzakelijke investeringen nu wel zijn gedaan.

Op dit moment hebben we nog wel vier nieuwe dug-outs op het achterste veld langs de Goorsedijk en op het veld bij hotel De Brug, of tegenwoordig hotel Hup. aangeschaft om met name de jeugd en de lagere elftallen wat meer comfort te bieden.”

 

“Op dit moment is er overleg met de gemeente om de mogelijkheid te bezien om in de toekomst het onderhoud van het sportpark als club zelf te gaan doen. Dat heeft nogal wat voeten in aarde en we nemen daarom dan ook ruim de tijd om een weloverwogen besluit te kunnen nemen. Dit alles met het doel om het onderhoud te intensiveren en, indien mogelijk, de kosten voor Mifano zo laag mogelijk te laten zijn.”

 

“Een belangrijke doelstelling is om de jeugdafdeling sportief op een nog hoger plan te krijgen. We zijn hier zeer actief mee bezig.”

 

“Wat de jeugd betreft constateren we het landelijk verschijnsel dat de aanwas van jeugdleden terugloopt. Daarom zijn wij er erg trots op dat de groei bij de zo genaamde mini’s bij ons bovengemiddeld is. Wij ondernemen diverse acties om de jeugd van Mierlo naar Mifano te laten komen. Een van de activiteiten op dit gebied in het afgelopen jaar was het organiseren van een schoolvoetbaldag. Hieraan deden maar liefst 78 kinderen mee die wedstrijdjes speelden in teams van vier tegen vier. Verder is er een voetbal-clinic geweest wat een groot succes bleek. Op de eerste dag deden 34 kinderen mee en op de tweede dag zelfs 53. Dit krijgt in mei 2019 dan ook een vervolg.”

 

Een gezellige sfeer in een goed gevuld paviljoen

 

“Dan iets heel anders en wel onze website. Hiermee zijn wij in 2005 begonnen. Er is toen een site ontwikkeld waarvan ik ook vandaag de dag nog vind dat het een mooie site is. Echter, keken we in die jaren alleen op internet via een PC of laptop, nu zijn daar andere platforms bijgekomen zoals iPads en smartphones. Dat betekent dat er, technisch gezien, andere eisen aan de website worden gesteld. Op dit moment wordt daar aan gewerkt en tegelijkertijd geven we de site een moderner uitstraling. We weten nu nog niet precies wanneer die nieuwe site operationeel zal zijn maar ik wil jullie deze informatie niet onthouden. Kijk af en toe maar eens op de site dan ontdek je vanzelf wanneer die vernieuwd is.”

 

“We zitten nu in de wintertijd, een periode dat er niet echt regelmatig wordt gevoetbald. Daarom organiseren we andere dingen voor onze leden. Zo was er gisteren een knallende après-ski party. Wel een beetje voetbal maar toch hoofdzakelijk een gezellig samenzijn.”

 

“Zo organiseren we ook sinds ruim veertig jaar rikavonden. Elk jaar wordt op vijf vrijdagen gekaart in het paviljoen. Belangrijke kenmerken van die avonden zijn gezelligheid en een fantastische sfeer. Meestal zijn er een kleine veertig spelers, een mooi aantal. Dat neemt niet weg dat ik hier een pleidooi houd voor die avonden: kom toch ook genieten van een paar ontspannen kaartavonden op de donkere winterdagen. Het is ontspannen, gezellig en je kunt er nog mooie prijzen winnen ook.”

 

“De laatste activiteit die ik wat dit betreft wil noemen is dat aanstaande zaterdag, 12 januari, de strijd om de Verbakel trofee plaatsvindt. Zoals we allemaal hebben kunnen lezen op onze website is dit een wedstrijd tussen de vaandelteams van Mierlo-Hout en Mifano. Beide clubs hebben Verbakel Party & More als hoofdsponsor. Wederom wel een partijtje voetbal maar toch ook weer gezelligheid want na die wedstrijd zal er een grandioze feestavond losbarsten met onder andere René Schuurmans en DJ W3SS. Verder zal er een loterij worden georganiseerd door Verbakel Party & More waarvan de opbrengst ten goede komt aan beide verenigingen.”

 

“En dan onze vrijwilligers, de belangrijkste groep mensen in onze vereniging. Ik kan ze onmogelijk voldoende bedanken maar toch wil ik vanaf deze plek zeggen hoe blij ik met ze ben. Iedere keer opnieuw staan ze weer klaar, hetzij als leider, trainer, scheidsrechter, bestuurslid, lid van het jeugdbestuur, actief in de sector nevenactiviteiten, etcetera, etcetera. Beste vrijwilligers, blijf alstublieft doorgaan met de belangrijke dingen die jullie voor Mifano doen. In dit verband kan ik zeggen dat het merendeel van het bestuur het negende jaar in gaat. Dit is positief aan de ene kant maar dat kan natuurlijk niet blijven duren. Daarom zijn we eigenlijk full time op zoek naar nieuwe bestuursleden. Waarvan acte!”

 

“Ik vind het fijn om met het, voor velen, volgende nieuwtje te komen. Als bestuur van Mifano hebben wij met hoofdtrainer Harold van Doorn onze samenwerking geëvalueerd. Hieruit is naar voren gekomen dat zowel Mifano als de hoofdtrainer erg tevreden zijn. Daarbij heeft Harold van Doorn te kennen gegeven het zeer naar zijn zin te hebben bij Mifano. Derhalve hebben wij gezamenlijk besloten om volgend seizoen met elkaar door te gaan en dus de overeenkomst te verlengen met één jaar.”

 

Daarna ging hij over tot het huldigen van de jubilarissen. Klik hier voor meer informatie over de jubilarissen.

 

De jubilarissen. Zittend vlnr Giel Swinkels (25), Gerard Coolen (40), Johan v.d. Heuvel (60),
Annemarie v.d. Burgt (50), Jan v.d. Burgt (50), Toon Leenders (25). Staand vlnr Arno de Vries (25),
Ruud Brummans (25), Pieter Caris (50), voorzitter Peter Verberne, Kevin Swinkels (25),
Willem v.d. Biggelaar (25) en Sander van Schijndel (40). Paul Steenbakkers ontbreekt.

 

Tot slot zei Peter Verberne: “Ik wil het graag hierbij laten maar niet zonder u allen te bedanken voor het geduld waarmee u mij heeft aangehoord. Ik wens iedereen nog een fijne middag toe. Maar bovenal wens ik jullie, en allen die jullie na aan het hart liggen, een voorspoedig, sportief en gelukkig 2019.

Dank jullie wel.