Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Nieuwe voetbalcompetitie van start

De voetbalcompetitie voor Mifano 1 start op zondag 23 september. We kijken alvast vooruit naar dat nieuwe seizoen waarin Mifano uitkomt in de vierde klasse F in district Zuid II. We spreken met de nieuwe hoofdcoach Harold van Doorn. Hij gaat voorlopig voor één seizoen aan de slag. Harold heeft inmiddels enige weken met de selectie gewerkt en we vroegen hem naar zijn eerste ervaringen en zijn verwachtingen.

 

Maar eerst een korte kennismaking met de nieuwe voetbaltechnische baas van Mifano. Harold is geboren in Someren en is 51 jaar oud. Hij is getrouwd met Diana en samen hebben ze drie dochters. Hij woont in Asten-Heusden.

 

Harold begon zijn trainersloopbaan in 1988 bij de jeugd van het Bakelse Bavos. Daar werd hij na vier jaar hoofdcoach bij de senioren. In 1996 stapte hij over naar de jeugd van NWC uit Asten. In 1999 werd hij hoofdcoach bij Liessel, dat in de vijfde klasse speelde. In zijn eerste seizoen daar werd Liessel kampioen en promoveerde naar de vierde klasse. In 2003 verkaste hij naar SJVV uit Deurne dat uitkwam in de zesde klasse. Ook SJVV werd in het eerste seizoen onder Harold kampioen en promoveerde naar de vijfde klasse. In 2009 werd RKMSV uit Meijel voor vier seizoenen zijn nieuwe club, waarmee hij naar de derde klasse promoveerde waar zijn mannen het één seizoen volhielden. In 2013 werd hij hoofdcoach van SV Lierop dat toen uitkwam in de vijfde klasse. Ook hier werd Harold met zijn team in het eerste seizoen kampioen met promotie als gevolg. Het zou fijn zijn als hij de gewoonte, om in het eerste jaar dat hij een team onder zijn hoede heeft kampioen te worden, ook nu weer in ere houdt.

 

Korte voetballoopbaan
Harold begon als jeugdspeler bij SV Someren, waar hij steeds uitkwam in de standaardteams. Vol goede moed stapte hij over naar de senioren waar hij een plaats bemachtigde in de selectie. Echter, na een paar jaar noopten problemen met zijn lies hem de beslissing te nemen om te stoppen als actief voetballer. Maar het trainerschap lonkte. Hoe denkt hij over voetbal?

 

Verzorgd voetbal
Harold van Doorn: ”Ik ben een groot voorstander van technisch verzorgd voetbal en mooi combinatiespel. Als het mogelijk is laat ik mijn team het liefst het initiatief nemen, maar daarbij ben je uiteraard ook afhankelijk van de kwaliteit van de tegenstander. We gaan er in elk geval alles aan doen om onze supporters op zondag langs de lijn te laten genieten van ons spel.”

 

Groepsmens
Harold van Doorn: “Ik sta graag midden in de spelersgroep en hou daarbij gepaste afstand als dat nodig is om de regie te kunnen houden. Als je deel uitmaakt van de groep dan leren spelers en trainer elkaar beter kennen en ontstaan er korte communicatielijnen. Dan heb je geen afstand en durft iedereen eerlijk zijn mening te geven. Een trainer moet weten en aanvoelen wat er leeft in de groep.” Hij houdt van discipline en zegt: “Als je in een groep samenwerkt moeten er goede afspraken gemaakt worden. Wat mij betreft zijn die afspraken altijd heel simpel: normaal gedrag zoals je ook thuis, op school of op het werk vertoont.”

 

 

Eerste weken
Harold van Doorn kreeg bij zijn aantreden bij Mifano een groep van zo’n vijftig potentiële selectiespelers tot zijn beschikking. Dat is natuurlijk heel luxe, maar ook lastig, want de selectie bestaat maar uit twee teams. Daarom moet uiteindelijk een aantal jongens teleurgesteld worden. “Om de juiste beslissingen te kunnen nemen over wie er blijft en wie er moet afvallen moet je de jongens zo goed mogelijk leren kennen en daar heb ik helaas maar zo’n vier à vijf weken de tijd voor. Een lastige klus dus, maar gelukkig kan ik daarbij ook terugvallen op de overige leden van de technische staf. Zij kennen de spelers goed en hebben met veel spelers al langer gewerkt. Rond deze tijd zal dat ei gelegd moeten worden. Als we de selectie rond hebben moeten we kijken wat voor kwaliteiten we precies tot onze beschikking hebben en gaan op basis daarvan onze visie voor het type voetbal dat we kunnen en willen spelen verder uitwerken”, aldus Harold van Doorn.

 

Indeling competitie
De competitie-indeling had volgens Harold van Doorn beter gekund. Hij vindt het jammer dat een aantal clubs uit de nabije omgeving in een andere klasse is ingedeeld. “Derby’s zijn voor spelers, trainers en publiek het allermooist. Spelers en supporters van de clubs uit de regio kennen elkaar vaak beter, waardoor dat soort wedstrijden altijd heel erg leeft en meer publiek trekt. Bovendien schept dat ook een speciale band tussen de clubs. Ik weet uit ervaring dat Mifano ook vele volgers heeft en dat zal ons hopelijk inspireren er elke wedstrijd weer te staan.”

 

Technische staf
De staf van de selectie ziet er als volgt uit: Harold van Doorn is de hoofdcoach en Carel-Jan Leenen is verantwoordelijk voor Mifano 2. Twan Vorstenbosch is teamleider van Mifano 1, Roel Caris assistent-scheidsrechter en Alex Martens verzorger. Frans Donkers is teamleider van Mifano 2 en Marjo v.d. Vossenberg assistent-scheidsrechter. Dennis Pennings is vanuit het bestuur verantwoordelijk voor voetbaltechnische zaken.

 

Harold heeft nu de eerste weken achter de rug en kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Tot besluit zegt hij: “Ik hoop op een mooi en sportief seizoen, waarin keihard geknokt zal moeten worden voor een mooi resultaat. De onvoorwaardelijke steun van de supporters is daarbij heel erg belangrijk.”