Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Jubilarissen 2018

Pieter Driessen

Pieter Driessen is zes jaar voorzitter geweest, van 1969 tot en met 1975. Hij trad aan vlak nadat Mifano haar 40-jarig jubileum had gevierd. In 1970 werd een eerste bestuurskamer ingericht in de kantine door een paar bestuursleden en, voor de huiselijke uitstraling, hun partners. Ook kwam er voor het eerst verlichting op het trainingsveld.

 

Pieter is niet iemand die altijd een blad voor zijn mond neemt. Begin 1971 haalde hij hard uit naar het toenmalige gemeentebestuur. In het clubblad vroeg hij zich hardop af of wij een achtergebleven gebied waren. Hij verweet de gemeente veel te weinig te doen aan sportzaken, zeker in vergelijking met buurgemeenten. Jaren later was zijn mening erg veranderd, dus zijn eerdere opmerkingen aan het adres van de gemeente zullen wel geholpen hebben.

 

Onder zijn bewind groeide Mifano door tot een vereniging met meer dan 500 leden. Ook werd het eerste clubembleem, ontworpen door de heer Gruijters, geïntroduceerd. Dit werd gezien als ‘een stap om een echte club te worden.’ Het embleem werd kort daarna op de shirts gedragen.

 

Nu kunnen we ons dat niet meer voorstellen maar in de tijd van Pieter Driessen heeft het maar een haar gescheeld of het bestuur bestond uit maar liefst dertien personen. Maar dat was wel en beetje veel van het goede. Een noviteit uit de voorzittersjaren van Pieter Driessen is dat voor het eerst een vrouw lid werd van het bestuur. Het ging om mw. Christine v.d. Putten die voorzitter was van de damesafdeling. Nog een ander leuk dingetje: bij controle van de KNVB bleek dat de doelen op ons sportpark 10 cm te laag waren!

 

Zo heeft Pieter Driessen van alles voor zijn kiezen gekregen. Daarom is hij ook, terecht, benoemd tot lid van verdienste. Pieter, hartelijk gefeliciteerd met je gouden jubileum.

 

Rein van Beeck

Rein van Beeck kwam op zijn vijfentwintigste bij Mifano als selectiespeler. Hij is altijd actief geweest als vleugelverdediger. Na een paar jaar ging Rein naar het meest roemruchte team van Mifano: ’t Achtste. Dat was wat je noemt een echt, hecht vriendenteam dat later overging in Veteranen C. Veel spelers uit dat team spelen nu nog elke week in de zaal, zij het in een wat aangepast tempo.

 

Een - niet officiële - afvaardiging van Mifano was erbij toen PSV in 1988 in Stuttgart de Europa Cup I won van Benfica. Speciaal voor deze gelegenheid ontwierp Rein van Beeck een poster waarop de spelers van Veteranen C niet alleen met naam werden genoemd maar waarop ook een persiflage op hun beroep werd gemaakt.

 

Niet te vergeten is de enorm belangrijke rol die Rein speelde bij de totstandkoming van ons prachtige jubileumboek uit 2004 dat is uitgegeven ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Mifano. Rein was de producent van het boek, hij zorgde voor de centjes en stelde kantoorruimte ter beschikking, om maar wat te noemen. Voor de volledigheid: het boek is geschreven door onze erevoorzitter Cor Vreven en het ontwerp is van Frank v.d. Wittenboer. Rein’s partner Marijke was een essentiële, onmisbare kracht in de eindredactie.

 

Al met al: Rein je hebt nogal wat met Mifano en daarom ben je nog steeds één van ons. Ik wil jou van harte feliciteren met je vijftigjarig jubileum.

 

Eric v.d. Linden

Eric v.d. Linden is al op zesjarige leeftijd lid van Mifano geworden en hij speelt al 25 jaar wekelijks zijn wedstrijden. Hij heeft net niet het allerhoogste niveau bereikt maar is een uiterst trouw Mifano-lid dat niet alleen in het veld, maar ook in het paviljoen zijn mannetje staat. Dat blijkt ook wel uit het feit dat hij een relatie heeft met Carmen Keeris, die jarenlang in de kantine heeft geholpen. Eric had na de wedstrijden nog voldoende energie om te laten merken dat hij Carmen wel heel leuk vindt. Eric is nog steeds actief, in Mifano 4, en we hopen dat hij dat nog lang volhoudt. Eric, van harte proficiat!