Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Huldiging jubilarissen voor 250 wedstrijden in Mifano-selectie

10 december 2017: een bijzondere dag bij Mifano. Huldiging van twee jubilarissen, de voetbalwedstrijd Ajax - PSV op groot scherm in het paviljoen, een DJ en een spetterend optreden van Ferry de Lits. Jammer was dat het competitieduel tussen Mifano 1 en Bruheze 1, dat voor de jubilarissen Toby v.d. Wittenboer en Dirk Borst hun 250ste wedstrijd in de Mifano-selectie had moeten worden, was afgelast.

 

Aan het begin van deze mooie dag had erevoorzitter Cor Vreven de eer het woord tot de twee jubilarissen te richten. Dat gebeurde kort voor de wedstrijd Ajax - PSV. Na alle aanwezigen hartelijk welkom te hebben geheten zei hij: “Onze jubilarissen hebben een fantastische mijlpaal bereikt: zij hebben namelijk elk 249 officiële wedstrijden in de selectie van Mifano gespeeld. En of dat geen mijlpaal is!”

 

Hij vervolgde: “We hebben het hier over Toby v.d. Wittenboer en Dirk Borst. Twee dragende spelers in ons huidige vaandelteam. Maar we hebben het hier over veel meer dan alleen maar twee spelers die een prachtige mijlpaal hebben bereikt. We hebben het over twee jongens die zowel binnen als buiten de club heel belangrijk zijn voor elkaar. Binnen de club als mannen die in 1998, in de D, elkaar hebben leren kennen en sinds die tijd lief en leed op en rondom het voetbalveld samen delen. Maar die ook buiten de club als twee echte vrienden door het leven gaan en samen op vakantie gingen. Wat ook leuk is: ze zijn op een haar na even oud, of jong: Toby is de nestor van het duo want hij is precies één week ouder dan Dirk.”

 

Erevoorzitter Cor Vreven spreekt de jubilarissen toe De jubilarissen met oorkonde en bloemen

 

“Toby is geboren op 10 juli 1987. Hij was nog geen vijf jaar oud toen hij bij de club werd aangemeld en op 5 juni van dit jaar was Toby 25 jaar lid van Mifano. Hij is een vaste basiskracht in het eerste team, iets dat niet zo gewoon is voor iemand die vijfentwintig jaar lid is. Vanwege zijn werk heeft hij soms verplichtingen die spelen in het vaandelteam af en toe onmogelijk maken. Niettemin heeft hij zijn plek in de selectie altijd behouden. Op dit moment is hij een van de routiniers in het vaandelteam. Hij is, met name, een zeer goeie verdediger.”

 

“Dirk dateert van 17 juli 1987. Zijn eerste stappen als sportman zette hij niet als voetballer maar op de tennisbaan. Maar na een paar jaar tennis had hij dat wel gezien en wilde hij iets anders. Als tienjarige koos hij toen voor voetbal en werd op 5 januari 1998 lid van Mifano. Ook Dirk is een vaste basiskracht voor Mifano 1 en een routinier waar de trainer niet omheen kan en, denk ik, wil. Jarenlang was hij linkerverdediger maar hij speelt ook regelmatig als middenvelder.”

 

“Toby en Dirk hebben elkaar leren kennen in de D-categorie. Zij zijn samen kampioen geworden in C2, dat toen onder leiding stond van Hans Vinken. Daarna hebben ze altijd in standaardteams gespeeld. Met A1 werden Dirk en Toby, onder leiding van Sander Koenen, winterkampioen.”

 

“Daarvóór werd Toby, als speler van B1, regelmatig meegenomen met het vaandelteam op zondag. Beiden hebben goede herinneringen aan toenmalig hoofdtrainer Hans Manders, die het een goed idee vond om de jongens van A1 mee te laten trainen met de selectie. Zowel Dirk en Toby zijn vanuit de A-jeugd terechtgekomen in de selectie waarin ze meestal in het eerste speelden, en nu nog spelen.”

 

Het seizoen 2009/2010 was een bijzonder seizoen en daar houden beiden wisselende gevoelens over. Cor Vreven: “Dit seizoen eindigde met een beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen ZSV op het terrein van Helmondia. Tijdens het seizoen was Mifano twee keer sterker dan ZSV maar deze beslissingswedstrijd werd overtuigend gewonnen door ZSV. Als ik het me goed herinner stond Dirk die wedstrijd niet in de basis maar kwam hij later in het veld. Natuurlijk een verklaring voor het feit dat de wedstrijd niet werd gewonnen.”

 

Toby wordt gefeliciteerd door echtgenote Pauline en zoon Jesse. Vriend Dirk kijkt lachend toe. 

De erevoorzitter vervolgde: “Niettemin vonden Toby en Dirk het een prachtige belevenis om deze wedstrijd te spelen voor maar liefst tweeduizend toeschouwers. Vervelend was natuurlijk dat deze wedstrijd werd verloren. Maar een nieuw hoogtepunt kwam in het volgende seizoen toen het vaandelteam promoveerde naar de derde klasse. In dat seizoen kon het trouwens niet op met successen, want Mifano 1 won dat jaar ook de ED Sportgala Teamprijs.”

 

“Het verblijf in de derde klasse duurde maar kort, maar het werd nog erger: degradatie naar de vijfde klasse. Dit was een periode die beiden liefst uit hun geheugen zouden willen schrappen. Maar ook deze sportieve dip duurde gelukkig niet lang. Mede door een verruimde promotieregeling mocht Mifano meedoen aan de nacompetitie voor promotie. Toby herinnert zich nog goed dat hij in de thuiswedstrijd tegen ELI scoorde en dat mag als een hoogtepunt worden gezien. Uiteindelijk keerde Mifano na één jaar vijfde klasse terug naar de vierde klasse. En daar draaien we op dit moment heel mooi mee in de subtop.”

 

Dan kwam Cor Vreven toe aan zijn slotwoorden: “Dirk en Toby, jullie hebben samen 500 wedstrijden in de selectie gespeeld, bijna allemaal in het eerste. Een heel mooie prestatie en daar mogen jullie heel erg trots op zijn. Maar nog mooier is dat jullie samen het zo goed kunnen vinden, echte vrienden zijn. Wellicht heeft Mifano jullie in 1998 bij elkaar gebracht, maar jullie zelf hebben daar een mooie relatie van gemaakt. Ik hoop dat die levenslang mag blijven duren, dat zij jullie gegund. De relatie met Mifano zal wellicht eindig zijn, maar weet dat wij jullie nog lang niet kunnen, en willen, missen. Wij als Mifano, maar ik ook zeker als persoon, zijn heel trots op jullie en wensen jullie het allerbeste voor de toekomst. Dank voor alles tot nog toe.”

 

Daarna verraste de erevoorzitter de jubilarissen met een mooie oorkonde als blijvende herinnering aan deze mijlpaal. Esther Verberne overhandigde een prachtige bos bloemen. Ook kregen ze nog een mooi bierpakket. Namens de selectie bood Jan Verberne een leuk cadeautje aan.

 

Na de wedstrijd Ajax - PSV volgde muziek, veel muziek gepresenteerd door DJ Elco. Rond 20.15 uur volgde een drie kwartier durend spetterend en heel geslaagd optreden van niemand minder dan Ferry de Lits. Tijdens zijn optreden zong hij, samen met DPM-raadslid Jan Peters Rit, een duet over ons mooie Brabant. Mifano A1-speler Michiel Janssen bracht spontaan het Mifano-lied Ons Mifano Rood en Wit ten gehore. Rond de klok van 23.00 uur kwam er een eind aan een heel geslaagde Mifano-dag.