Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

1 oktober 2017: Officiële opening tribune Mifano

Op zondag 1 oktober was het dan zover: de tribune op Mifano-complex De Ark, waar zolang naar uitgekeken is, werd officieel geopend. Dit gebeurde voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd voor de competitie van Mifano 1 door wethouder mw. Miranda Verdouw en Mifano-erevoorzitter Cor Vreven.

 

Ceremoniemeester Marcel van Hoof gaf het woord aan Cor Vreven die de historie van de tribune de revue liet passeren. Hij zei: “Volgens de overlevering schijnt begin jaren tachtig, ruim 35 jaar geleden dus, één van de toenmalige Mierlose wethouders al eens beloofd te hebben dat er bij de gemeente geld zou zijn voor een tribune bij Mifano. Na een periode van stilte kwam het eerstvolgende signaal over een tribune tien jaar later. In 1991 had Mierlo twee wethouders bij wie Mifano-bloed door de aderen stroomde. Een van de wethouders zei in het begin van dat jaar dat succes van de vereniging kan niet onbeloond blijven. Het succes komt, zei hij, maar wacht niet al te lang want het geld voor een tribune ligt al heel lang te wachten. Het vaandelteam promoveerde in 1993 maar dat bleek geen aanleiding te zijn voor het bouwen van een tribune.”

 

“Een tribune bleef een grote wens van velen, onder wie van erevoorzitter Christ Liebreks. Het zou de uitstraling van het toch al prachtige complex zeker verhogen. Maar het zou ook erg prettig zijn voor de vele bezoekers van het sportpark, zeker bij slecht weer en dat komt in ons Nederlandse voetbalseizoen nogal eens voor. In 2001 vroeg de heer Christ Liebreks er opnieuw aandacht voor, maar ook nu weer zonder resultaat.”

 

De erevoorzitter vervolgt: “De belangrijkste reden waarom het er nooit van kwam bleek de ligging van het hoofdveld te zijn. Op advies van, onder andere, de KNVB zou een tribune alleen maar zinvol zijn als die zou komen aan de lange zijde die grenst aan de tuinen van de huizen in de Eikendreef.”

“Naar aanleiding van het 75-jarig jubileum van Mifano in 2004 werd het tribune-initiatief concreet nieuw leven ingeblazen. Met name Jan van Berlo heeft zich hiervoor enorm ingespannen. Alles was rond: het ontwerp, de materialen die door diverse bedrijven werden geschonken en de financiën. Maar liefst 20.000 euro was opgehaald en lag klaar!”

 

Bij het ontwerp was nadrukkelijk rekening gehouden met de ligging aan de Eikendreef. De hoogte van de tribune was geminimaliseerd - het bouwwerk zou gedeeltelijk in de grond verdwijnen - en een rijtje coniferen zou voor een natuurlijke afscherming zorgen. Er was zelfs een liftje voorzien voor bezoekers die slecht ter been zijn. Dus werd er een vergunning voor de bouw aangevraagd. Ik ga daar nu niet al te diep op in maar dat was allemaal lastig en moeilijk, ondanks dat er een hoorzitting heeft plaatsgevonden waarbij de gemeente, Mifano en de bewoners aanwezig waren. Het uiteindelijke resultaat was dat het initiatief, dat zo dicht bij realisering was, helaas werd getorpedeerd.”

 

“Toen het hoofdveld werd verplaatst ontstond er een nieuwe situatie”, aldus Cor Vreven. “Er kon weer over een tribune worden gesproken. Dit keer was Peter Verberne de drijvende kracht. Hij is erin geslaagd een opzet te maken die voor vergunning in aanmerking kwam. En het resultaat is meer dan geweldig. Proficiat!!”

 

“En vandaag gaat hij dan officieel open. De heer Christ Liebreks zal hierboven zeker een feestje geven.” De erevoorzitter besloot met de woorden: “Het zou mooi zijn als we net zolang plezier van deze tribune mogen hebben als dat er over gepraat is. En dat hoop ik van harte.”

 

 

Vlnr: Wethouder Miranda Verdouw, ceremoniemeester Marcel van Hoof, erevoorzitter Cor Vreven
en voorzitter Peter Verberne

 

Daarna was het woord aan voorzitter Peter Verberne. Hij zei: “Dat het bouwen van een tribune een kostbare aangelegenheid is hoeft geen betoog. Goed is om te weten dat menige sponsor en vrijwilliger heeft bijgedragen aan de bouw van deze tribune. In dit geval gebeurde dat met name door bedrijven en personen die materialen en manuren ter beschikking hebben gesteld.”

 

Hij vervolgde: “Deze sponsors wil ik toch even genoemd hebben. Het gaat om Bouwbedrijf van Gerven, Bouwbedrijf Richard v.d. Boomen, Bouwtotaal Brabant, Maikel v.d. Westen Timmerwerken, Jos Verbruggen Smederij en Staalconstructies, Van Lierop Beton Mierlo, Arjan Verheijen grondwerken, Adriaans grondwerken en riool, JMT geluidsisolatie, Adviesburo Ad Wouters, Piet v.d. Eijnden metselwerken, Janssens Verrijker, Verbakel Party & More, Jan Meulendijks en Harm van Schijndel en de mensen van het terreinbeheer, zoals Jan v.d. Burgt, Piet van Gogh, René Toonders, Jan van Oeffelt, Ad van Dijk en Riny Schippers. En natuurlijk niet te vergeten De Club van 50 die voor de prachtige 133 stoelen heeft gezorgd.”

 

Tot slot zei de voorzitter: “We hopen, en zijn ervan overtuigd, dat we nog veel plezier aan deze tribune zullen beleven.”

 

Daarna kreeg wethouder Miranda Verdouw het woord. Zij vertelde dat Peter Verberne haar, als wethouder van Sportzaken, opzocht om te praten over een tribune bij het hoofdveld van Mifano. Tijdens dat gesprek bleek dat er al heel lang over een tribune werd gesproken. Mw. Verdouw stond positief tegenover het initiatief. Bij Mifano was al veel voorwerk gedaan en na een paar aanpassingen kon het ontwerp rekenen op de noodzakelijke vergunningen van de gemeente. Het licht stond toen dus op groen en de bouw kon van start gaan.

 

 

De officiële openingshandeling bestond uit het gezamenlijk doorknippen van een groot lint met een prachtige strik in het midden door de wethouder en de erevoorzitter. Hiervoor stond een prachtige erehaag van de allerkleinste voetballertjes en voetbalstertjes klaar. Op het moment dat het lint werd doorgeknipt werden onder luid gejoel tientallen rode en witte ballonnen door deze jeugdige gastjes losgelaten. De tribune was daarmee officieel geopend.

 

Foto's Jos Lenssen