Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Nieuws

Afscheid van seizoen 2017/2018

Op zondag 27 mei speelden de meeste teams hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Reden voor Mifano om na de wedstrijden een klein feestje te organiseren onder het motto: afscheid van het seizoen. Het was gezellig druk op sportpark De Ark . Er werd afscheid genomen van een paar mensen rond de selectie. Namens het bestuur sprak Marcel van Hoof de vertrekkers toe.

Lees meer: Afscheid van seizoen 2017/2018

KNVB-website: prachtig artikel over Astrid van der Sanden

Op de officiële website van de KNVB is een prachtig artikel gepubliceerd over Astrid vn der Sanden.

Door hier te klikken kunt u dat reuze interessante artikel lezen.

In Memoriam: Geert Knoops

 

Ons bereikte het droeve bericht dat op donderdag 1 maart de heer

 Geert Knoops

geheel onverwacht is overleden. Geert werd getroffen door een hartstilstand in het Elkerliekziekenhuis in Helmond. Hij werd 78 jaar.

 

Geert heeft een sportief leven geleefd waarbij voetbal de boventoon voerde. Al als jeugdspeler was hij actief bij Mifano. Gedreven door de liefde - zijn lief Annie woonde immers daar - verkaste Geert naar SV Lierop waar hij een aantal jaren in de selectie speelde. Maar in het begin van de jaren zestig keerde hij weer terug naar Mifano en maakte ook hier deel uit van de selectie. In het seizoen 1961/1962 speelde hij zowel in Mifano 1 als Mifano 2. Beide teams werden kampioen en promoveerden!

 

Geert was een veelzijdig man op het voetbalveld. Hij was een uiterst betrouwbare doelman maar wist ook als spits de aandacht op zich te vestigen.

 

Wij kennen Geert niet alleen als voetballer. Hij was jeugdleider en is jarenlang trainer geweest bij de jeugd. Hij heeft zich vele jaren ingezet om de terreinbeheerders te ondersteunen en was controleur bij het straatvoetbal. De laatste jaren maakte hij, samen met zijn Annie, deel uit van het vaste groepje mensen dat elke zondag de wedstrijden van het vaandelteam volgt.

 

Voor alles wat Geert voor Mifamo heeft gedaan werd hij geëerd met de Waarderingsspeld.

 

De Heilige Mis ter nagedachtenis aan Geert vindt plaats op woensdag 7 maart om 11.00 uur in de H. Luciakerk in Mierlo. Aansluitend zal afscheid van Geert worden genomen op het nabijgelegen kerkhof.

Rosa v.d. Westen: 12½ jaar koningin van het paviljoen

Ze is niet meer weg te denken uit onze Mifano-huiskamer: Rosa v.d. Westen. Al 12½ jaar staat zij met haar deskundigheid, uitstraling en mensenkennis garant voor een optimale sfeer in ons paviljoen, een unicum in de clubhistorie. En om dit te vieren kreeg Rosa afgelopen zondag 4 maart een receptie aangeboden door het bestuur. Deze receptie werd ontzettend druk bezocht hetgeen de populariteit van Rosa nog eens extra duidelijk maakt. Aansluitend was er een meer dan gezellige feestavond.

Lees meer: Rosa v.d. Westen: 12½ jaar koningin van het paviljoen

Onderzoek naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport

Onlangs heeft sportkoepel NOC*NSF door Commissie De Vries onderzoek laten doen naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Dit onderzoek is afgerond en de conclusies en aanbevelingen zijn naar buiten gebracht. Deze conclusies zijn ronduit schokkend. Hierop heeft de KNVB besloten op korte termijn zowel de nodige aanknopings- en aandachtspunten als wel aanbevelingen onder de aandacht te zullen brengen bij de verenigingen. Vooruitlopend hierop heeft de KNVB een vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld waar mensen terecht kunnen die slachtoffer of verdachte zijn van seksueel misbruik in het voetbal en adviseren zij voetbalclubs bij incidenten op dit gebied.

 

Het eerste advies van de KNVB aan de clubs is om ook een vertrouwenscontactpersoon aan te stellen binnen de vereniging. Het bestuur van Mifano heeft dit advies direct opgevolgd. Bestuurslid Geert van Hoof fungeert bij Mifano als VCP en is benaderbaar over dit onderwerp. Verdere maatregelen zullen volgen op basis van de aanbevelingen die vanuit de KNVB nog zullen komen.

 

Bestuur Mifano