Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Voetbalgeweld

Deze week zijn we met zijn allen hard op de feiten gedrukt. Natuurlijk weten we dat er in de samenleving vervelende dingen gebeuren, elke minuut van de dag, overal ter wereld. In steden, misschien iets minder in dorpen, zomaar ergens in de bossen, maar ze gebeuren. Meestal gebeuren deze vervelende dingen ver weg en dan raakt het ons niet of maar een beetje. We hebben dan zoiets van: het zal wel. Maar soms gebeuren deze dingen dichterbij; in een stad in de buurt of soms in je eigen dorp. Of in een omgeving waar het je wel raakt, bijvoorbeeld in het voetbal. En deze week gebeurde er iets vreselijks in het voetbal en voor ons, als Mifano-mensen, komt het dan wel heel erg dicht bij. En het komt ook erg hard aan.

 

Soms worden mensen verbaal bedreigd en dat keuren we af, maar gaan snel weer over tot de orde van de dag. Als mensen gewond raken bij of rondom het voetbal vinden we dat heel vervelend en, als dat opzettelijk gebeurt, veroordelen we dat. Maar als er doden vallen wordt een grens overschreden. Op een onacceptabele manier.

 

Mifano heeft geen woorden voor wat er in Almere heeft plaatsgevonden. We willen de nabestaanden van het slachtoffer, een goedwillende vader die het team van zijn zoon begeleidde als grensrechter, alle mogelijke sterkte toewensen bij het verwerken van dit immense en zinloze verlies.

 

Natuurlijk gebeurt er ook bij Mifano wel eens wat. De doelstelling van Mifano is om vermeende ontsporingen van haar leden indringend te onderzoeken en er dan passend op te reageren. Wij hebben daarin immers een zware, eigen verantwoordelijkheid. Wij realiseren ons daarbij heel goed dat voetbal in de eerste plaats mensenspel is, met veel betrokken mensen. En al die mensen reageren vandaag anders dan gisteren. Al die mensen hebben morgen misschien een betere dag als vandaag. Er is niemand, ook niet binnen het voetbal, voor wie dat niet geldt.

 

Een official neemt een bijzondere plaats in; bij Mifano staan we altijd achter een scheidsrechter. Maar ook een official kan een mindere dag hebben, evenals een voetballer, toeschouwer of ieder ander gewoon mens. En dat snappen we bij Mifano als geen ander. Bij conflicten nemen wij onze verantwoordelijkheid en benaderen deze onbevooroordeeld. Want wij hebben Normen en Waarden heel hoog in het vaandel staan.

 

Dit weekend wordt er niet gevoetbald. Mifano gunt al haar leden die vrije dagen omdat Mifano weet dat elk lid (of de ouders) zijn of haar eigen verantwoordelijkheid zal nemen hoe op deze dagen te handelen.