Hoofdsponsor

 

 

Co-sponsors

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u weten hoe
de wedstrijd van
Mifano 1 verloopt?
Klik hier

 

Alternatieve flash content

Om deze Flash u heeft Javascript nodig van uw browser en bijgewerkte versie van de flash player.

Welkom op de officiële website van voetbalvereniging Mifano

Mifano is veel meer dan een voetbalclub alleen: mensen uit alle rangen en standen van de samenleving, van jong tot oud, moeten er iets kunnen vinden. Mifano heeft op dit moment ongeveer 650 leden en is trots op haar ongeveer 130 vrijwilligers.
Bij dit alles is communicatie heel erg belangrijk. Deze website beoogt een radertje te zijn in de communicatiemachine. We voegen hiermee een extra dimensie toe aan de onderlinge communicatie. Maar ook reiken we geïnteresseerden van buiten Mifano informatie over onze club aan.
Omdat we vinden dat alles altijd beter kan staan we open voor uw constructieve opmerkingen. Wij willen deze graag ontvangen via een email naar contact@mifano.nl. Grijp deze uitnodiging aan!
Wij wensen u veel genoegen bij uw rondgang over onze site.

Mifano is klaar voor het nieuwe seizoen

Het voetbalseizoen 2017-2018 staat voor de deur. Bij Mifano is men zich hier in alle opzichten op aan het voorbereiden. Wat zal het nieuwe seizoen gaan brengen, zowel op sportief terrein als organisatorisch.

 

Tribune

Om met het laatste te beginnen zijn er in elk geval twee leuke feiten te melden. Ten eerste wordt de tribune, waar al zolang naar is uitgekeken, op 1 oktober officieel geopend. Een vertegenwoordiger van het College van B&W en Cor Vreven, erevoorzitter van Mifano, zullen samen de openingshandeling verrichten. Dit gebeurt om 13.00 uur op deze zondagmiddag, de dag waarop Mifano 1 haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen zal spelen.

 

Het gaat al heel lang over die tribune, zelfs al enige decennia. Het feit dat het voormalige hoofdveld aan de tuinen van de huizen in de Eikendreef grensde bleek in die tijd zeker geen voordeel. Nu is de situatie veranderd en ligt het hoofdveld aan de Goorsedijk. Nieuwe kansen dus en jawel, nu is het dan zover: Mifano heeft eindelijk de zo gewenste tribune. Dit prachtige bouwwerk telt in totaal maar liefst 133 kuipstoelen die verdeeld zijn over drie rijen. Voor het 25 meter brede, ondiepe ontwerp van de tribune is gekozen omdat de strook grond aan de Goorsedijk beperkt is.

 

Het bouwen van een tribune is een kostbare aangelegenheid. Het is daarom van groot belang dat velen aan de kosten hebben bijgedragen. In dit geval gebeurde dat met name door bedrijven en personen die materialen en manuren ter beschikking hebben gesteld.

 

Kunstgrasvelden
Het tweede leuke feit is dat alle problematiek rondom kunstgrasvelden bij Mifano zeer binnenkort tot het verleden zal behoren. Om uw gedachten een beetje op te frissen het volgende. Het is niet uit te sluiten dat kunstgrasvelden die zijn voorzien van rubberkorrels - gemaakt van autobanden - mogelijk kankerverwekkend zijn. De gemeente Geldrop-Mierlo heeft daarom besloten alle kunstgrasvelden binnen de gemeente onder handen te nemen en rubberkorrelvrij te maken. Bij Mifano zal dit uiterlijk in de maand oktober gebeuren. Voor de vereniging is het heel fijn als dit probleem de wereld uit zal zijn.

 

Sportief
Dan naar het sportieve gebeuren met het accent op de selectie, die onder leiding staat van Danny Blankers. Deze oefenmeester, die in Veldhoven woont, gaat zijn tweede seizoen bij Mifano in.

Terugkijkend op zijn eerste seizoen zegt hij: “Ik heb hier met heel veel plezier gewerkt. We hadden een fijne en hechte spelersgroep en ook de hele club kent een perfecte organisatie. En voor mij als trainer is het heel erg belangrijk dat we een fijne accommodatie hebben met prima velden zodat we optimaal konden en kunnen werken. Ik hoor ook vaak van tegenstanders dat ze best wel jaloers zijn op ons sportpark.”

 

“Sportief gezien hebben we een specifieke speelwijze doorgevoerd, met name bij het vaandelteam. Wij laten het initiatief bewust bij de tegenstander maar proberen hen op cruciale momenten onze wil op te leggen waardoor we kansen creëren. Maar dat is niet eenvoudig en we zijn hier dan ook in zo’n zes wedstrijden niet in geslaagd. Daarnaast hebben wij een tekort aan scorend vermogen. Tel deze dingen bij elkaar op en je kunt niet anders concluderen dan dat we hierdoor punten hebben verspeeld. We hebben ook bijna de rode lantaarn gedragen maar uiteindelijk is alles toch goed gekomen. Daaraan heeft de verdediging zeker bijgedragen want we staan op plaats vijf als je naar het aantal tegendoelpunten kijkt: 17.”

 

Danny vervolgt: “Nu trainen we erop dat we meer mensen voor de goal van de tegenstander krijgen waardoor we meer kansen gaan creëren en -hopelijk- vaker scoren. We hebben nu, doordat de competitie later begint, meer kunnen trainen als groep en daardoor zijn onze mannen fitter dan andere jaren. Zij moeten zich individueel verder ontwikkelen en hun voeten laten spreken. Zij willen het allemaal heel lang volhouden om een prijs naar Mierlo te halen. En dat kan als we met zijn allen op het scherpst van de snede willen werken en goed voetbal spelen. Ik hoop dan ook dat iedereen, met name de supporters, op zondag dan een mooie pot voetbal krijgen voorgeschoteld.”

 

Kansen
Op de vraag hoe Danny Blankers de kansen ziet voor het nieuwe seizoen zegt hij: “Het krachtsverschil in onze klasse is klein en alleen daardoor zijn er kansen op een mooi resultaat. Als we in het afgelopen seizoen tien doelpunten meer hadden gemaakt waren we in de top-3 geëindigd. De spelers zullen alle zeilen bij moeten zetten en de juiste mentaliteit, die voor mij bestaat uit lef, durf en inzet, is cruciaal. We moeten met zijn allen optimaal presteren en optimaal getraind de wedstrijden ingaan. Maar daar ligt een stuk eigen verantwoordelijkheid bij de spelers – alleen zij hebben dat in de hand, of liever, in de voeten. En natuurlijk is het belangrijk dat we er steeds het koppie bijhouden en -zeker in het veld- geen gekke dingen gaan doen.”

 

 

Qua spelersgroep is er weinig veranderd. Een paar jongens zijn als selectiespeler gestopt. Dit zijn Wouter van Overmeire, Giel Swinkels en Job Lammers. Maar daar staat tegenover dat er een paar goede jeugdspelers aan de selectie zijn toegevoegd.

 

Staf
Op technisch gebied werkt de hoofdcoach samen met Koen v.d. Boogaard, die assistent trainer is, met Carel-Jan Leenen, verantwoordelijk voor Mifano 2, Frank v.d. Vijfeijken die Mifano A1 traint en Sander Koenen, vanuit het bestuur verantwoordelijk voor voetbaltechnische zaken. De staf rondom de selectie wordt gecompleteerd door verzorger Alex Martens, Twan Vorstenbosch (teamleider Mifano 1), Roel Caris (assistent-scheidsrechter Mifano 1), Frans Donkers (teamleider Mifano 2) en Leo Visser (assistent-scheidsrechter Mifano 2).

 

 

Danny Blankers heeft als jeugdspeler bij ESV uit Eindhoven en daarna tien jaar bij PSV gevoetbald. In die periode was hij Nederlands jeugdinternational in de leeftijdsgroep van 13-16 jaar. Van 1993 tot 1997 speelde hij als profvoetballer bij Willem II uit Tilburg en was hij Nederlands jeugdinternational bij de 17- en 18-jarigen. Hij sloot zijn actieve voetballoopbaan af in 2001.

 

Danny Blankers: “Op basis van mijn eigen voetbal- en trainerservaringen, in combinatie met uitdagende trainingen, probeer ik de spelers te inspireren en te stimuleren.”

En nu maar uitkijken naar 24 september 2017: de dag waarop het nieuwe seizoen voor Mifano kan beginnen met een uitwedstrijd in Weert tegen FC Oda.

 

Foto's: Mierlose Krant